Uddannelsesforbundets TR-uddannelse har til formål at styrke dig til at varetage opgaver, som repræsentant for kollegerne på arbejdspladsen og lokal repræsentant for Uddannelsesforbundet.
Alle nyvalgte TR’er skal gennemgå vores obligatorisk grunduddannelse. Derefter bliver du løbende tilbudt opkvalificering gennem møder og kurser.
På TR-uddannelsen lærer du
-
Hvordan du forhandler.
-
Hvordan du formidler budskaber klart og får større gennemslagskraft.
-
Hvordan det faglige aftalesystem og blandt andet arbejdstidsreglerne fungerer.
-
Og hvordan du bedst håndterer personsager, og hvad du gør, når der er afskedigelser.
Sådan er uddannelsesforløbet
Når du er valgt som ny TR, bliver du automatisk tilmeldt TR-uddannelsen. Du får en sammenhængende uddannelse, hvor der bygges mere viden og læring på fra det ene modul til det andet. Modulerne skal du derfor gennemføre i en bestemt rækkefølge.
Uddannelsen løber over et halvt år. Du får tilsendt en uddannelsesplan, som du kan give til din leder, så du kan blive friholdt for opgaver til at deltage i TR-uddannelsen.
Tilbud efter grunduddannelsen
Afhængigt af din rolle på arbejdspladsen kan du efterfølgende deltage i overbygningsmoduler. Her kan du lære om samarbejde og økonomi, udvidet forhandling, din rolle som skolebestyrelsesmedlem og om at skabe den gode TR-gruppe.
Du får også tilbud om at deltage på et årligt temakursus sammen med alle de øvrige TR’ere i Uddannelsesforbundet. Her tilbyder vi en række suppleringskurser i blandt andet TR mellem jura og forhandling, forhandling af løn lokalt og sygdom blandt kolleger.
Derudover får du mulighed for løbende at holde dig ajour på TR-møder, som skal klæde dig bedst muligt på til dit arbejde som TR.