
Menu
En medarbejder kom i december 2020 til skade, da hun arbejdede hjemme og faldt over en kasse på gulvet på vej fra køkkenet til sit arbejdsbord. Hun havde netop tændt kaffemaskinen – noget, parterne var enige om havde naturlig tilknytning til arbejdet.
Ankestyrelsen afviste oprindeligt at anerkende ulykken som en arbejdsskade, fordi hun faldt over en kasse med private ejendele, som ikke havde forbindelse til arbejdet. Det synspunkt underkendte først by- og landsret – og altså nu senest også Højesteret.
Højesteret slog fast, at:
Der blev i afgørelsen lagt væk på, at ulykken skete som led i arbejdet – og at hjemmets indretning må betragtes som en del af de forhold, arbejdet foregår under. Derfor må arbejdsgiveren bære risikoen, også selv om det er hjemmets egne ting, der udløser ulykken.
Denne dom er vigtig, fordi den:
Læs mere her:
Læs mere her:
Højesterets dom kan muligvis skabe usikkerhed hos nogle arbejdsgivere. Og måske I kan opleve, at ledelsen bliver mere tilbageholdende med at lade medarbejdere arbejde hjemme, fordi de oplever, at kravene til arbejdsmiljø og ansvar er omfattende eller uklare, eller frygter flere arbejdsskadesager.
Både som TR og AMR kan I bidrage til at mindske den risiko ved at være brobyggere mellem medarbejdernes ønsker og arbejdsgiverens ansvar – og sikre, at hjemmearbejde forbliver en tryg og attraktiv mulighed for begge parter.