Mobilepay har været flittigt brugt før jul og efter nytår af ansatte på Aarhus Tech. Ikke til julegaver eller dyr nytårstorsk, men for at støtte de børn i Ukraine, som er ramt af krigen.
- Krigen var brudt ud lige før vores generalforsamling i marts i Aarhus Tekniske Lærerforening. Derfor besluttede vi i første omgang at støtte den lokale lærerforening i Ukraine – en pendant til Uddannelsesforbundet – med 25.000 kroner, fortæller Peter Hassert Nielsen, som underviser på Aarhus Techs skole for transport og medie og er formand for Aarhus Tekniske Lærerforening.
Det viste sig dog at være sværere end som så at nå kollegerne i Ukraine med pengene på sikker vis. Der kom ganske vist svar på en googlekontomail og også et nummer til en bankkonto, som pengene kunne sættes ind på. Men banken kunne ikke sige, om det var en privatkonto eller noget, der tilhørte den ukrainske lærerforening.
"“Man skal sætte sig et mål om, hvor meget man gerne vil samle ind. Det fokus kan være med til at understøtte indsamlingen.ˮ"
- Så vi besluttede at donere de 25.000 kroner på en anden måde. Og da det altid er børnene, der rammes hårdest, startede vi en indsamling op gennem Red Barnet, fortæller han.
Når man støtter Red Barnets katastrofe-indsamling, går pengene til børn, der er ramt af krig og konflikt. Og lige nu er fokus på Ukraine og landene omkring, fordi der er stort humanitært behov der.
Det betød, at de 25.000 kroner blev sat ind og en indsamling startet gennem organisationen Red Barnet. Og personalet på Aarhus Tech fik budskabet om indsamlingen via Intra på skolen og gennem lærernes medlemsbreve. Målet var at samle 30.000 kroner ind.
- Det er gået rigtig fint. Vi har nået vores mål, siden vi startede indsamlingen i december, siger Peter Hassert Nielsen og oplyser, at der i skrivende stund er samlet 30.150 kroner ind.
- Det havde været godt at give til både lærerne på de tekniske skoler og børnene, men nu bliver det børnene og de andre ofre i Ukraine, vi støtter, siger han.
Har du et råd til andre, der går med lignende tanker?
- Man skal sætte sig et mål om, hvor meget man gerne vil samle ind. Det fokus kan være med til at understøtte indsamlingen. Og så skal budskabet spredes ud. Det har vi gjort gennem vores medlemsbreve og Intra og fået ledelsen på skolen med på idéen. Men det vil være super, hvis det kan inspirere andre.