Menu
En dygtig faglærer kan skabe begejstring for faget, tænde gnisten i elevernes øjne og i sidste ende sikre eksamensbeviset. Alligevel er faglærerne ofte en overset gruppe i samfundet. Det er baggrunden for, at Uddannelsesforbundet og Boligfonden Kuben hylder dygtige faglærere med Byggeriets Faglærerpris.
Prisen blev uddelt for sjette gang den 9. november til årets Building Awards. I år var tre kandidater indstillet til prisen:
Det blev faglærerteamet fra Horsens, der løb med det eftertragtede trofæ.
Teamet er engageret i udviklingen af faget. De underviser i bæredygtige konstruktioner og bliver spurgt til råds af leverandørerne i svære tekniske emner. Internt i teamet byder hver lærer ind med forskellige faglige og personlige kompetencer, som bliver sat i spil og skaber synergi i samarbejdet, fremhæver formand for Uddannelsesforbundet Hanne Pontoppidan:
- Der skal meget til at få et velfungerende teamsamarbejde op at køre. Lærerne skal være nysgerrige på hinandens kompetencer, styrker og svagheder. Det kræver en god kemi, men også forskellige fagligheder. Det er lykkedes over alt forventning i dette team, hvor de formår at løfte klasserne i fællesskab.
- Stor ros til ledelsen for at prioritere teamsamarbejdet, som ofte kræver mere tid end traditionel undervisning med en enkelt lærer. Når teamsamarbejdet fungerer, oplever eleverne, at uddannelsens dele bliver integreret i hinanden, og de får blik for de større sammenhænge. Det er utroligt stærkt, slutter Hanne Pontoppidan.
Tagdækkeruddannelsen, som vinder-teamet underviser på, er en af de korteste erhvervsuddannelser.
- Det gør uddannelsen mere tilgængelig for unge på kanten af samfundet. Det fantastiske er, at teamet formår at favne alle på uddannelsen, så der er plads til både de svage og de stærke elever. De svage bliver hjulpet gennem uddannelsen, mens de dygtige går hele vejen og vinder medaljer til DM i Skills. Det er ret unikt at have sådan en bredde i uddannelsen, siger direktør i Boligfonden Kuben, Sidse Buch.
Teamet fra Learnmark underviser også i et fængsel udenfor Horsens og deltager dermed i en vigtig resocialiseringsindsats. På samme måde har de udviklet et traineeforløb med leverandøren Phønix Tag, så de mest skoletrætte elever kan få et brud og komme ud i den praktiske virkelighed.
- De tager et stort socialt ansvar og har samtidig skabt et velfungerende fællesskab, hvor der er højt til loftet. Takket være deres indsats får eleverne værdigheden tilbage, føler sig trygge og tør vise følsomme sider af sig selv, så de udvikler sig som mennesker, siger Sidse Buch.
Som en del af Byggeriets Faglærerpris får teamet støtte på 40.000 kroner til en studietur, så lærerne kan tage ud og få ny inspiration til deres undervisning.